Selecteer een pagina

Training en opleiding

”Ik wil docent zijn”

“In het onderzoek is docenten en niet-docenten vooral gevraagd naar hun motivatie om les te willen geven. Mensen die nog geen docent zijn, zeggen dat ze graag kinderen en jongeren willen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Ze willen vakinhoudelijke kennis overbrengen en iets bijdragen aan de maatschappij. Diezelfde motivatie is te horen bij docenten. Zij zeggen bovendien dat ze voldoening halen uit het contact met kinderen.” (Bron NOS 29-1-2018 obv een onderzoek van het Platform Beta techniek)

Docent zijn is een complex beroep

Naast de vakinhoudelijke kennis van het beroep waar voor opgeleid wordt heeft de docent kennis en vaardigheden nodig op veel verschillende terreinen. De docent moet de leerstof kunnen vertalen naar de informatieverwerking van de studenten, moet studenten kunnen ondersteunen in hun motivatie, werkt vaak met groepen, moet toetsen maken en beoordelen, gaat op stagebezoek, heeft een rol in de examinering, kan ICT hulpmiddelen inzetten en is ook nog teamlid van het onderwijsteam. O ja, en is natuurlijk kwaliteitsbewust.

Onderwijskundige expertise

Kortom je bent opgeleid als werktuigbouwkundige, als fysiotherapeut, als kapper of als bedrijfseconoom en je gaat les geven om kennis over te dragen. Wij denken dat je dan soms wat extra ondersteuning kunt gebruiken in de vorm van actuele en praktische kennis en vaardigheden. Dit is de reden voor onze pijler training & opleiding.

Ons aanbod

Veel van ons aanbod is in de vorm van teamtrainingen of open aanbod voor een hogeschool of mbo-instelling, soms in de vorm van e-learning en een enkele keer in de vorm van een landelijke open training of opleiding.

het doel

Ons doel is dat iedere opleiding of training een bijdrage levert aan het beantwoorden van een onderwijskundige kennis- of vaardigheidsvraag.

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie

Je ontvangt iedere week onze blog in je mail.