Remko Keizerwaard

Remko Keizerwaard

Directeur

T: 06 – 17 59 13 22
E: remko@oabdekkers.nl

Remko Keizerwaard

Inspiratie, lef, bevlogenheid, toewijding, ziel.

Deze woorden staan voor mij centraal in wie ik ben, wat ik doe en hoe ik denk over goed onderwijs. Waarom? Omdat deze woorden alleen maar betrekking kunnen hebben op mensen. Ik ken geen boek, geen lesprogramma of organogram van een organisatie waar het lef en de inspiratie als vanzelf al van af straalt. Wie kent er nu een methode waar een ziel in zit?

Het zijn de mensen die daar elke dag weer invulling aangeven en die daarmee de keuze maken om een organisatie te maken waar je deze woorden voelt.

Ik geloof dat goed onderwijs vooral geworteld is in een inspirerende leeromgeving. Niet elke les kan perfect, niet elk gesprek is even makkelijk, niet elke onderwijsvernieuwing pakt goed uit. Studenten begrijpen dat. Waar het om gaat is, durven wij dit aan elkaar te laten zien? Durven wij als docenten, onderwijsteams en onderwijsorganisaties ook te praten over onze kwetsbaarheid?

Ik denk dat het juist nu, in een tijd waarin beroepen razendsnel veranderen, waarin didactiek en pedagogiek zoals wij dat nu kennen niet meer goed past en een tijd waarin studenten zich veel onafhankelijker voelen, juist nu is het belangrijk daar naar te kijken en over na te denken.

Moet het dan allemaal anders? Volgens mij niet. Ik ben er van overtuigd dat mensen, teams en organisaties al heel veel goede dingen doen. Vaak is een andere blik, een nieuw uitgangspunt, een goed idee al genoeg om weer een stap verder te komen in de ontwikkeling.

Inspirerende gedachten die je vaak ook aangereikt kunt krijgen van mensen waar je niet zo maar aan had gedacht; studenten in de klas, collega’s uit het team en medewerkers in de organisatie.

Daarom ben ik in mijn werk ook altijd op zoek naar de verbinding.

Ik heb ervaren dat juist deze verbinding tussen mensen zorgt voor inspiratie en bevlogenheid. Een belangrijke energiebron voor onderwijsorganisaties met lef en onderwijs waar een ziel in zit!

In mijn werk als adviseur wil ik graag de verbinding met je maken, om zo mijn steentje bij te dragen aan jouw inspiratie en bevlogenheid!

Er komt een vrouw bij de dokter…

  Over een teveel aan adviezen en ‘behandelplannen’. Vorige week sprak ik een beginnend leidinggevende tijdens een van mijn werkzaamheden ergens in Nederland. Zij is net gestart in haar nieuwe rol en is uiteraard heel enthousiast en gedreven om haar team en het...

“Voor Zarah, en iedereen die (even) niet in het systeem past.”

  In de zomer van 2017 ontwikkelde zich bij onze dochter - totaal onverwacht - een ernstige vorm van epilepsie. Ergens in het voorjaar ontstonden er bij ons al wel vermoedens van deze ziekte, maar dat het zich zou ontwikkelen tot de ernstige vorm die we gezien...

Terugblik 2018

  We kijken terug op een prachtig onderwijsjaar. 2018 heeft veel gebracht. In deze animatie een korte terugblik op mijn jaar. Ik wil jullie hartelijk danken voor de mooie samenwerking en het lezen van onze blogs. Hele fijne kerstdagen en in 2019 gaan we er weer...

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie