Projecten

Aansluiting werkveld, studenten & onderwijs

Een opleiding worstelt soms met de vraag hoe het curriculum kan aansluiten bij actuele ontwikkelingen in het werkveld. Ook kan een nieuw opleidingsprofiel soms noodzakelijk zijn. De voorbereiding op een accreditatie of inspectiebezoek behoort ook tot de mogelijkheden. Hoe past ons toetsbeleid bij onze onderwijskundige visie van hybride onderwijs? Onze projecten gaan bijvoorbeeld over ‘visie voor de opleiding’ en ‘curriculumontwikkeling’. We maken ons bovendien op voor 8 november 2018 voor het High Impact Teaching Event.

Organisatievraagstukken

Bij projecten werken we aan complexe onderwijs- en organisatievraagstukken die gerelateerd zijn aan onderwijskundige kennis. Samen brengen we het vraagstuk in kaart om vervolgens tot een aanpak en advies op maat te komen.

Projecten op maat

We worden vaak ingeschakeld op het moment dat de interne onderwijskundige of de dienst Onderwijs & kwaliteit te weinig capaciteit heeft om vragen op te pakken. Onze werkwijze is om tijdens een onderzoeksfase goed onderzoek te doen naar factoren die geleid hebben tot het ondersteuningsvraagstuk of elementen die deze vraag in stand houden. Op basis van de analyse formuleren we een voorstel van onze aanpak en tevens het resultaat dat we voor ogen zien.

 

Deze werkwijze wordt herkend door onze klanten zoals te lezen is in de meest recente Cedeo erkenning (jan 2018):

Allen spreken met veel enthousiasme over het plan van aanpak, dat door het bureau in samenwerking met de opdrachtgever wordt opgesteld. Men ziet het plan van aanpak als een afspiegeling van de wensen van de klant, waarbij op een goede manier gebruik wordt gemaakt van de deskundigheid van het bureau. Ter illustratie: “Het is een programma op maat. Ze doen heel veel moeite om de context te begrijpen en het programma daarop aan te passen”, “Het is hun grote kracht, dat ze heel nauwkeurig luisteren naar ons als opdrachtgever en ook naar de docent. Ze weten heel goed, wat er nodig is voor een goed traject” en “Ze vragen een toelichting op de wensen en hebben dan vooraf al nagedacht over onze vraag. Met gebruik van hun kennis van zaken weten ze ons goed te adviseren over het programma en ze weten de juiste adviseur erbij te zoeken.” De kosten van de trajecten zijn vooraf bekend en de offerte is duidelijk.

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie

Je ontvangt iedere week onze blog in je mail.

Vul je emailadres en je naam in

om de  casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!