Selecteer een pagina

Projecten

Aansluiting werkveld, studenten & onderwijs

Een opleiding worstelt soms met de vraag hoe het curriculum kan aansluiten bij actuele ontwikkelingen in het werkveld. Of hoe schrijven we een nieuw opleidingsprofiel en hoe zijn we goed voorbereid op een accreditatie of inspectiebezoek. Hoe past ons toetsbeleid bij onze onderwijskundige visie van hybride onderwijs.

Organisatievraagstukken

Bij projecten werken we aan organisatievraagstukken die gerelateerd zijn aan onderwijskundige kennis.

Maatwerk is het vertrekpunt

We worden vaak ingeschakeld wanneer interne onderwijskundigen of de dienst Onderwijs & kwaliteit te weinig capaciteit heeft om die vragen op te pakken. Onze werkwijze is om tijdens een onderzoeksfase goed onderzoek te doen naar factoren die geleid hebben tot het vraagstuk of elementen die de vraag in stand houden. Op basis van de analyse formuleren we een voorstel over onze aanpak en vooral het resultaat dat we voor ogen zien.

.

Deze werkwijze wordt herkend door onze klanten zoals te lezen is in de meest recente Cedeo erkenning (jan 2018):

Allen spreken met veel enthousiasme over het plan van aanpak, dat door het bureau in samenwerking met de opdrachtgever wordt opgesteld. Men ziet het plan van aanpak als een afspiegeling van de wensen van de klant, waarbij op een goede manier gebruik wordt gemaakt van de deskundigheid van het bureau. Ter illustratie: “Het is een programma op maat. Ze doen heel veel moeite om de context te begrijpen en het programma daarop aan te passen”, “Het is hun grote kracht, dat ze heel nauwkeurig luisteren naar ons als opdrachtgever en ook naar de docent. Ze weten heel goed, wat er nodig is voor een goed traject” en “Ze vragen een toelichting op de wensen en hebben dan vooraf al nagedacht over onze vraag. Met gebruik van hun kennis van zaken weten ze ons goed te adviseren over het programma en ze weten de juiste adviseur erbij te zoeken.” De kosten van de trajecten zijn vooraf bekend en de offerte is duidelijk. 

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie

Je ontvangt iedere week onze blog in je mail.