Peggy Smith

Peggy Smith

Interim, Trainer en adviseur

T: 06 – 50 84 66 71
E: peggy@oabdekkers.nl

Peggy Smith

Ik geloof dat het in het beroepsonderwijs steeds meer gaat over ‘mét en ván elkaar leren’.

Wat mij dan ook inspireert zijn vragen als: “Wat heeft iemand nodig om te durven, willen en kunnen leren?  En ik zeg bewust ‘iemand’, omdat het wat mij betreft niet alleen geldt voor studenten maar evenzo voor docenten, onderwijsondersteuners en leidinggevenden! Hoe veranderen wij met alle onderwijsontwikkelingen mee? Hoe gaan we meer en meer leren met en van elkaar?

Raken, inspireren en in beweging brengen, dat is wat ik het beste en het liefste doe.

Weg van routines, coachend lesgeven, zelfsturende teams, leren van je studenten, samenwerken met het beroepenveld. Het gaat niet vanzelf.

Mijn kracht zit in het bewust maken van dat wat ons tegenhoudt succesvol te zijn, het inzichtelijk maken van mogelijkheden en het coachen naar zelfbewustzijn en zelfvertrouwen dat nodig is om uitdagingen aan te gaan.

Waar ik ga breng ik energie, dynamiek en beweging. Ik werk vanuit verbinding, oprecht contact en openheid. Ik heb oog voor zowel processen als resultaten. Met passie voor onderwijs, met hart voor de mensen die er onderdeel van uitmaken.

Als adviseur zou ik dan ook graag mét en ván jou willen leren. Laten we samen op zoek gaan naar wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf, je team en daarmee je studenten te kunnen halen.

Vijf tips voor startende opleidingsmanagers en leidinggevenden

  “Je bent al de vijfde manager in een paar jaar tijd…” Hij keek haar aan. De hoeveelste? De vijfde, zei ze zonder blikken of blozen. De vijfde… Het verhaal rolde eruit. Hoe de een ziek werd, de ander niet functioneerde, een interim tussendoor kwam, een nieuwe...

Heb jij recht van spreken?

Donderdag 21 juni 2018 was mij de eer om aanwezig te kunnen zijn bij de 1000e lezing van Marcel van Herpen, waarin hij zijn nieuwste boek ‘Wij zijn Leiders’* presenteerde. Een boek met inzichten voor leiders, leraren, MBO en HBO studenten, geïllustreerd met fragmenten...

5 tips voor een docent in ontwikkeling

  Paniek in haar ogen, een felheid in haar stem: “We kunnen dit wel allemaal mooi bedenken, maar álles anders? Ik moet dit straks gaan doen! Hoe? Hóe doe ik dat?” Haar opmerking kwam bij me binnen. Ik ben zelf ook van het soort dat soms wel eens een recept zou...

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie