onderwijskundig leiderschap

”Een goed onderwijskundig leider is goud waard én uniek.”

Het dilemma

Hoe houden we in het mbo en hbo ons hoofd boven water in het onderwijskundige woud van wet- en regelgeving? Vinden we de juiste balans tussen ons beroepsonderwijs, onderwijsinnovatie en verantwoording? En stellen we de loopbaan en het leergeluk van onze studenten werkelijk centraal?

Het antwoord: goed onderwijskundig leiderschap. Een juiste sturing is een belangrijke factor bij het realiseren van relevante, leerzame en intensieve opleidingen voor studenten. Onderwijskundig leiderschap draagt bovendien bij aan het werkplezier van docenten. Daarnaast waarborgt goede onderwijskundige sturing een effectieve onderwijsorganisatie.

Teamleiders, onderwijsmanagers en directeuren met voldoende onderwijskundige kennis en ervaring om deze vraagstukken te leiden zijn echter lang niet altijd beschikbaar. In steeds meer onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs in Nederland neemt de vraag naar goed onderwijskundig leiderschap dan ook toe.

Wat wij doen?

Onderwijsadviesbureau Dekkers werkt met professionele interim-managers die beschikken over jarenlange, aantoonbare leidinggevende ervaring in zowel het middelbaar als hoger beroepsonderwijs. In hun werk hebben onze onderwijsmanagers zich ontwikkeld tot deskundige en betrokken leidinggevenden, met oog voor resultaat bij zowel studenten, docenten als onderwijsmanagers.

Ons team gelooft in de kracht van ‘ontwikkel-leren’: leren in en van het werk. Wij investeren graag in de optimale verbinding tussen studenten en docenten, docenten onderling en in de verbindingen tussen het team en zijn omgeving. Onze interim-managers weten hoe het werkt in grote onderwijsorganisaties en zijn gewend diverse functies te bekleden. Wij leggen graag verantwoording af over de kwaliteit van ons werk en de wijze waarop wij in staat zijn uw onderwijs te verbeteren.

Onze aanpak

Herkent u zich in een van de gestelde onderwijskundige vragen? Mag uw onderwijs- kundig leiderschap wederom of beter tot ontwikkeling komen? Wilt u een snelle analyse van uw beroepsopleiding en de kwaliteit van uw onderwijs verbeteren?

Dan komen we graag geheel vrijblijvend bij u langs, brengen vragen en knelpunten in beeld en gaan op basis hiervan op zoek naar de best passende oplossing voor uw probleem. Wij leggen een gedegen fundament onder de bestaande onderwijsstructuur en brengen samen met u uw beroepsopleiding tot grote bloei.

 

Interesse?

Wil je meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Peter StamPeter Stam
Interim manager
06 – 10 36 30 03
p.stam@oabdekkers.nl

Peter Loonen
Directeur, interim manager en onderwijskundig adviseur
06 – 23 63 38 08
peter@oabdekkers.nl

Remko KeizerwaardRemko Keizerwaard
Directeur, interim manager en onderwijskundig adviseur
06 – 17 59 13 22
remko@oabdekkers.nl

Onderwijsadviesbureau Dekkers biedt:

Interim-management

Wij bieden continuïteit in het onderwijskundig leiderschap op diverse lagen in uw organisatie. Zo zijn onze onderwijsmanagers inzetbaar op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Van tijdelijke vervanging tot aan het meebouwen aan veranderprocessen: onze interim-managers zetten zich optimaal in voor u. Zij gaan voor teamontwikkeling en denken mee over onderwijsvernieuwing.

Schaduwmanagment

Startende leidinggevenden bieden wij ondersteuning en begeleiding, verzorgd door onze ervaren onderwijsmanagers. Onze professionele krachten werken niet volgens een standaardprocedure of aanpak, maar zij werken op maat. Passende begeleiding bieden zij bij de ontwikkelvragen van de startende leidinggevende en de opdracht waar hij of zij voor staat. Onze schaduwmanagers begeleiden in het stellen van prioriteiten, zijn alert op valkuilen en zij geven richting aan de startende onderwijsmanager waardoor het managementvertrouwen groeit.

Masterclass

Ons worden vele interessante invalshoeken, managementmodellen en innovatieve oplossingen over onderwijskundig leiderschap aangereikt. Maar hoe vertaal je deze kennis en inzichten nu naar een onderwijsorganisatie en binnen een onderwijsteam? En waarom houden deze inzichten en modellen vaak zo weinig rekening met de weerbarstige omgeving van onderwijsbeleid en wet- en regelgeving?

In onze masterclasses nemen we toekomstige, ervaren en minder ervaren onderwijsleidinggevenden graag mee in de complexe wereld van onderwijskundig leiderschap. We bieden inzicht in relevante theorieën en modellen, gaan graag in gesprek op basis van onze ervaring in leiderschap en we staan stil bij de diverse valkuilen die zich tijdens een schooljaar kunnen openbaren.

Aanbod ‘Onderwijskundig leiderschap’

[MEC id=”101381″]

Vul je emailadres en je naam in

om de  casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!