Selecteer een pagina

interim management

”Een goede onderwijskundig leider is lang niet altijd makkelijk te vinden.”

Sterker nog, teamleiders, onderwijsmanagers of directeuren met voldoende onderwijskundige inzichten zijn nauwelijks beschikbaar. En dat terwijl goed leiderschap een zeer belangrijke factor is voor het realiseren van relevante, leerzame en intensieve opleidingen voor studenten, voor werkplezier van docenten en voor een strakke organisatie. Deze behoefte aan onderwijskundig leiderschap is voor ons de reden om ook interim diensten uit te voeren met ervaren onderwijsmanagers.

Continuiteit in leiderschap

Vooral wanneer de continuiteitsvraag aan de orde is kan interim onderwijskundig management een oplossing zijn. Het gaat vaak om vervanging van middenmanagement, schaduwmanagement voor startende leidinggevenden of talenten die ambititie hebben om leiding te gaan geven of het zorgen van een doorgaande lijn wanneer de teammanager om welke reden dan ook uitvalt.

Lange ervaring

Vanuit onze jarenlange ervaring in het beroepsonderwijs zijn wij in staat om leiderschap in te vullen vanuit de bedoeling van het onderwijs. Bovendien zoeken wij juist naar ervaren onderwijsmanagers die hun sporen verdiend hebben, juist in het beroepsonderwijs. Zij weten van accreditatie, kwalificatiedossier en bekostiging. Ze onderhouden een goede relatie met de buitenwereld.

Schaduwmanagement

Naast het reguliere vervangen van een uitgevallen onderwijskundige leider of manager bieden wij ook schaduwmanagement. Juist talentvolle, startende managers kunnen net een steuntje in de rug gebruiken om het wel te redden als manager in het onderwijs. Onze ervaren krachten kijken over de schouder mee zonder zelf in de schijnwerpers te staan. Ze denken meer met de manager en zorgen ervoor dat er resultaten geboekt worden door de startende manager.

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie

Je ontvangt iedere dinsdag onze blog in je mail.