interim management

”Een goed onderwijskundig leider is uniek en goud waard.”

Teamleiders, onderwijsmanagers of directeuren met voldoende onderwijskundige inzichten zijn nauwelijks beschikbaar. En dat terwijl goed leiderschap een zeer belangrijke factor is voor het realiseren van relevante, leerzame en intensieve opleidingen voor studenten, voor werkplezier van docenten en voor een strakke onderwijsorganisatie. Deze behoefte aan onderwijskundig leiderschap is voor ons de reden om ook interim diensten uit te voeren met ervaren onderwijsmanagers.

Continuïteit in leiderschap

Vooral wanneer de continuïteitsvraag aan de orde is kan interim onderwijskundig management een oplossing zijn. Het gaat vaak om vervanging van middenmanagement, schaduwmanagement voor startende leidinggevenden of talenten die ambititie hebben om leiding te gaan geven of het zorgen van een doorgaande lijn wanneer de teammanager om welke reden dan ook uitvalt.

Lange ervaring

Door onze jarenlange ervaring in het beroepsonderwijs weten wij leiderschap in te vullen met superscholing tot gevolg. Daarom zoeken wij in het bijzonder naar ervaren onderwijsmanagers die hun sporen verdiend hebben, juist in het beroepsonderwijs. Zij weten van accreditatie, kwalificatiedossier en bekostiging. Ze onderhouden bovendien een goede relatie met het werkveld, de onderwijswereld en de student.

schaduw management

Voor startend opleidingsmanagers* in het beroepsonderwijs

Onze studenten leiden we gedegen op, maar hoe begeleiden we onze nieuwe talentvolle managers?

De overgang van een voortreffelijk medewerker naar een bekwaam manager is een uitdagend proces. De nieuwe manager ondergaat een grote rolverandering waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in hand gaan. Het is leren door te doen en het tempo ligt hoog!

Niet voor niets vallen vele opleidingsmanagers al binnen hun eerste twee jaar uit.

Onze schaduwmanager begeleidt de startend manager in het stellen van prioriteiten, behoedt voor valkuilen en geeft richting en vertrouwen.

Ontwikkelingsgericht naar de persoon, resultaatgericht naar de organisatie.

In een op maat traject wordt gewerkt aan de volgende thema’s:

• Je voorbereiding op je taken
• Het verhelderen van de opdracht
• Jouw persoonlijke stijl van leiding geven
• Een plan van aanpak voor je eerste jaar
• Het realiseren van (vroege) successen
• Aansturen en motiveren van je team

* We hebben gekozen voor de term opleidingsmanager, maar uiteraard bieden wij ook ondersteuning voor coördinatoren, teamleiders en
andere startend leidinggevenden.

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis onderwijsinspiratie

Je ontvangt iedere dinsdag onze blog in je e-mail.

Vul je emailadres en je naam in

om de  casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!