Floor van Venrooij

Floor van Venrooij

Trainer en adviseur

T: 06 – 51 26 25 03
E: floor@oabdekkers.nl

Floor van Venrooij

Wanneer een net afgestudeerde student met een diploma in de hand door de schooldeuren naar de arbeidsmarkt loopt, heeft hij of zij in heel wat verschillende schoolbanken gezeten en lessen gevolgd. Vaak onthoudt iemand echter niet alleen bepaalde lesstof, maar ook de docent die deze informatie overbracht. De relatie tussen docent en student, en de communicatie tussen beiden, is iets waar ik enorm veel belang aan hecht.

Tijdens een training wil ik hier niet alleen graag kennis over delen, maar ook vanuit ervaring praten, en theoretische concepten aanvullen of illustreren met echte voorbeelden vanuit het klaslokaal. Binnen OAB Dekkers spar ik graag met collega’s en cursisten over het onderwijs, maar daarnaast bevind ik me ook nog met beide benen in het werkveld: als docent sta ik wekelijks voor de klas en kan me op die manier goed inleven in de mogelijkheden en problemen waar leraren mee geconfronteerd worden. Juist in het klaslokaal valt op hoe de maatschappij verandert en hoe dit zijn weerslag heeft op de communicatie tussen leerlingen, studenten en docenten. Deze maatschappelijke ontwikkelingen leiden ertoe dat het onderwijs constant mee moet bewegen: ik denk dat iedereen beter kan functioneren in een open, veilige omgeving waarin mensen elkaars wensen en verwachtingen kunnen uitspreken en hier rekening mee proberen te houden. Ik ben van mening dat kennisoverdracht pas plaats kan vinden wanneer mensen zich ergens op hun gemak voelen en zich in een psychologisch veilige omgeving wanen. Zonder open communicatie en duidelijke verwachtingen is het voor een docent lastig om kennis over te brengen, en voor studenten om deze informatie te verwerken. Ik hecht veel waarde aan het inspelen op de relatie tussen student en docent en maak dit dan ook graag een van de speerpunten van mijn training.