Cilia de Jong

Cilia de Jong

Trainer en Adviseur

T: 06 – 23 47 19 08
E: cilia@oabdekkers.nl

Cilia de Jong

‘Je kunt pas veranderen als je het ziet en voelt’.

Veranderprocessen in het onderwijs hebben altijd al mijn belangstelling. Ik vraag dan ook graag: ‘Hoe is het jullie gelukt om dit of dat te bereiken?’. Van deze succesverhalen kunnen we leren. Leren om de succesfactoren te herkennen en opnieuw in te zetten; ‘Daar gaan we meer van doen’. Ik hou van dynamiek, van elkaar versterken, geloven in ieders kracht, in een professionele leeromgeving.

Het gaat er in mijn beleving vooral om, het beste in elkaar naar boven te halen, dit te delen om samen in beweging te komen. In beweging naar wat we willen bereiken.

Mijn kracht zit vooral op het terrein toetsing & examinering, curriculumontwikkeling en kwaliteitszorg. Hierbij ga ik uit van: ervaren, uitproberen, fouten maken, analyseren, verbeteren, keuzes maken, verantwoorden, staan voor wat je doet. En ik ben daarin ook nog lang niet uitgeleerd.

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar

  Herken je dit? Je loopt lekker te struinen door je favoriete boekwinkel. Je ogen scannen de titels, je bladert door een boek, je leest samenvattingen op achterkanten. Na een tijdje kies je een boek dat je helemaal leuk lijkt. ‘Die ga ik kopen!’. Maar eenmaal in...

Decision-driven data collection

  In de maand januari heb ik met veel aandacht de drie blogs van Dominique Sluijsmans gelezen over formatief toetsen met de titel: Neem formatief niet te snel voor lief: Tien lessen van Dylan Wiliam. Een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met...

Vastgelopen? Trek er op uit

  Als ik op een dag als vandaag thuis werk aan een ‘denkklus’, vind ik mezelf regelmatig tussendoor met de hark in de hand bladeren vegend in de tuin of wandelend naar de stad om een boodschap te doen. Niet omdat die tuin of die boodschap belangrijk is, maar dat...

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie