Cilia de Jong

Cilia de Jong

Trainer en Adviseur

T: 06 – 23 47 19 08
E: cilia@oabdekkers.nl

Cilia de Jong

Ik confronteer examencommissies met lastige eigen casuïstiek, om op basis van kwaliteitscriteria, beslissingen te heroverwegen om van te leren zodat ze in de toekomst steeds beter beslissingen kunnen nemen en te vertrouwen op hun oordeel.

Ik ben een critical friend voor professionals om hen inzicht te geven in hun sterktes, vooruit te kijken en beslissingen te nemen die helpen om beweging te genereren waar nodig.

Ik help teams bij het zoeken naar oplossingen voor een ingewikkeld vraagstuk door ze uit te dagen de vraag met diverse deskundigen grondig te onderzoeken, de vraag te herformuleren zodat ze tot goed onderbouwde oplossingen komen die helpen.

GROOT denken en klein beginnen

  Wijze lessen van een groot leider! Het is alweer een jaar geleden dat ik de film Invictus heb gezien. Een film van regisseur Clint Eastwood uit 2009 die gebaseerd is op het leven van Nelson Mandela nadat hij na lang gevangenschap de president van Zuid-Afrika...

Slaap er eens niet een nachtje over

  Een actieve manier om methodisch creatief te denken In november 2018 schreef ik een blog met de titel ‘Vastgelopen? Trek er op uit’. Een pleidooi meer te gaan lopen als je je brein wilt activeren om oplossingen te vinden. Lopen bevordert onder anderen je...

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar

  Herken je dit? Je loopt lekker te struinen door je favoriete boekwinkel. Je ogen scannen de titels, je bladert door een boek, je leest samenvattingen op achterkanten. Na een tijdje kies je een boek dat je helemaal leuk lijkt. ‘Die ga ik kopen!’. Maar eenmaal in...

Cilia de Jong

‘Je kunt pas veranderen als je het ziet en voelt’.

Veranderprocessen in het onderwijs hebben altijd al mijn belangstelling. Ik vraag dan ook graag: ‘Hoe is het jullie gelukt om dit of dat te bereiken?’. Van deze succesverhalen kunnen we leren. Leren om de succesfactoren te herkennen en opnieuw in te zetten; ‘Daar gaan we meer van doen’. Ik hou van dynamiek, van elkaar versterken, geloven in ieders kracht, in een professionele leeromgeving.

Het gaat er in mijn beleving vooral om, het beste in elkaar naar boven te halen, dit te delen om samen in beweging te komen. In beweging naar wat we willen bereiken.

Mijn kracht zit vooral op het terrein toetsing & examinering, curriculumontwikkeling en kwaliteitszorg. Hierbij ga ik uit van: ervaren, uitproberen, fouten maken, analyseren, verbeteren, keuzes maken, verantwoorden, staan voor wat je doet. En ik ben daarin ook nog lang niet uitgeleerd.

GROOT denken en klein beginnen

  Wijze lessen van een groot leider! Het is alweer een jaar geleden dat ik de film Invictus heb gezien. Een film van regisseur Clint Eastwood uit 2009 die gebaseerd is op het leven van Nelson Mandela nadat hij na lang gevangenschap de president van Zuid-Afrika...

Slaap er eens niet een nachtje over

  Een actieve manier om methodisch creatief te denken In november 2018 schreef ik een blog met de titel ‘Vastgelopen? Trek er op uit’. Een pleidooi meer te gaan lopen als je je brein wilt activeren om oplossingen te vinden. Lopen bevordert onder anderen je...

Soms roep ik mijn ikken bij elkaar

  Herken je dit? Je loopt lekker te struinen door je favoriete boekwinkel. Je ogen scannen de titels, je bladert door een boek, je leest samenvattingen op achterkanten. Na een tijdje kies je een boek dat je helemaal leuk lijkt. ‘Die ga ik kopen!’. Maar eenmaal in...

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie

Vul je emailadres en je naam in

om de  casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!