Cilia de Jong

Cilia de Jong

Trainer en Adviseur

T: 06 – 23 47 19 08
E: cilia@oabdekkers.nl

Cilia de Jong

‘Je kunt pas veranderen als je het ziet en voelt’.

Veranderprocessen in het onderwijs hebben altijd al mijn belangstelling. Ik vraag dan ook graag: ‘Hoe is het jullie gelukt om dit of dat te bereiken?’. Van deze succesverhalen kunnen we leren. Leren om de succesfactoren te herkennen en opnieuw in te zetten; ‘Daar gaan we meer van doen’. Ik hou van dynamiek, van elkaar versterken, geloven in ieders kracht, in een professionele leeromgeving.

Het gaat er in mijn beleving vooral om, het beste in elkaar naar boven te halen, dit te delen om samen in beweging te komen. In beweging naar wat we willen bereiken.

Mijn kracht zit vooral op het terrein toetsing & examinering, curriculumontwikkeling en kwaliteitszorg. Hierbij ga ik uit van: ervaren, uitproberen, fouten maken, analyseren, verbeteren, keuzes maken, verantwoorden, staan voor wat je doet. En ik ben daarin ook nog lang niet uitgeleerd.

Vastgelopen? Trek er op uit

  Als ik op een dag als vandaag thuis werk aan een ‘denkklus’, vind ik mezelf regelmatig tussendoor met de hark in de hand bladeren vegend in de tuin of wandelend naar de stad om een boodschap te doen. Niet omdat die tuin of die boodschap belangrijk is, maar dat...

BLOGS schrijven is niet zo mijn ding

  Over talent en talentontwikkeling   Als ik op mijn ‘to do-lijstje’ toe ben aan ‘schrijf een blog’ word ik onrustig. Ik zie mezelf ineens allerlei afleidingen zoeken om vervolgens weer achter m’n computer te gaan zitten schrijven en schrappen, want dat blog moet...

Steekproeven houden, zonde van mijn tijd!?

  Het zal niemand in het beroepsonderwijs ontgaan zijn dat de kwaliteit van de toetsing de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Opleidingen zijn zich meer dan ooit bewust dat de kwaliteit van toetsing op orde moet zijn. Vooral van díe toetsen die gebruikt...

Schrijf je nu in voor een wekelijkse dosis inspiratie